Hem Ledare Innovation/Miljö Utbildning Rättigheter Hallå där.. Gästartiklar Arkiv
 

Är du trött på att förklara sjöfart för din reklambyrå? Vi kan branschen, språket och marknaden och vi känner redan dina kunder, säger Lennart Fougelberg, vd och förläggare på Breakwater Publishing AB.

Breakwater är sjöfartens bokförlag och reklambyra

Böcker om forna tiders sjömän och praktverk om nutida rederier blandas med formgivning av trycksaker, årsberättelser och hemsidor. Breakwater Publishing AB ger ut och säljer sjöfartslitteratur samt marknadsför sjöfartsinriktade organisationer och företag.

När den faktaspäckade boken Sveriges Maritima Index kommer från tryckeriet blir det bråttom i Breakwaters lokaler i Göteborg. Den årliga förteckningen över svenska rederiers fartyg är välkänd och mycket efterlängtad av många läsare.
– I år blev SMI något försenad och då ringde det folk varje dag och frågade var den hade tagit vägen, säger Lennart Fougelberg.
Breakwaters verksamhet startade 2001 och har sin grund i Svensk Sjöfarts Tidning, vars första nummer utkom 1905.
Bland de egna titlarna finns praktverk som ”Sveriges Redareförening 100 år”, ”Historien om Stena Bulk”, ”Fiskebåtarna och varven” samt den nyutkomna ”Vägen över havet”, om Viking Lines 50-åriga historia. Böckerna ”Kring kajutlampan” är också populära och finns i fyra utgåvor.
– Förutom böcker producerar vi trycksaker, årsberättelser och tidningar, för externa uppdragsgivare inom sjö- farten. Inom Breakwater finns både journalistisk och grafisk kompentens och naturligtvis ett genuint sjöfartskunnande, säger Lennart Fougelberg.
För tillfället har man flera bokprojekt under bearbetning parallellt med externa uppdrag.
– Men det är alltid intressant med fler projekt. Det går bra att höra av sig så kan vi komma överens om något som passar just ditt företag.Är du trött på att förklara sjöfart för din reklambyrå? Vi kan branschen, språket och marknaden och vi känner redan dina kunder, säger Lennart Fougelberg, vd och förläggare på Breakwater Publishing AB.www.breakwater.se


Annonsörer
Click!Click!Click!Click!Click!