Hem Ledare Innovation/Miljö Utbildning Rättigheter Hallå där.. Gästartiklar Arkiv
 
Arbetsmiljön måste bli bättre

Det ska vara lika tryggt och säkert att arbeta till sjöss som i land. Med den målsättningen arbetar fackförbundet SEKO sjöfolk med att försöka råda bot på de arbetsmiljöproblem som fortfarande finns ombord.
Arbetsmiljön måste bli bättre

Än i dag har en del fartyg arbetsmiljöbrister som aldrig hade accepterats på land. Sedan 2003 gäller den svenska arbetsmiljölagen och situationen blir allt bättre.
Läs mer
En oacceptabel situation

Ett 30-tal militärfartyg patrullerar en kuststräcka på 4000 kilometer. Det räcker inte för att komma tillrätta med pirateriet.
Läs mer
Oskyldiga befäl ställs inför rätta

– I dag hålls befäl ansvariga för allt som händer ombord, även i situationer där de uppenbarligen inte har en chans att kunna ta ansvar, säger Christer Lindvall, vd på Sveriges Fartygsbefäls­förening.
Läs mer
Sjöfarten redo för nästa steg

Med globaliseringen följer också fler sjötransporter, vilket sätter fokus på sjöfartens miljöpåverkan. En stor del av miljöforskningen bedrivs inom ramen för forskningscentret Lighthouse.
Läs mer
 Annons
TTS skriver historia världen över

TTS Ships Equipment AB har huvud­kontor i Göteborg men hela världen som arbetsfält. Nu utrustar de historiens största RoRo-fartyg.
Läs mer
 Annons
Simulator för ökad sjösäkerhet

I Chalmers bryggsimulator kan yrkesverksamma och blivande sjöbefäl öva på svåra situationer i en kontrollerad miljö.
Läs mer